Hur kommer jag se ut när det är klart?

Hur kommer jag att se ut när det är klart?

Förändringar kan vara svåra att se framför sig för dig som patient. Du kanske funderar på att förbättra ditt leende, men ja – hur ska du veta om du får det leende som du har önskat dig?
För oss handlar det om två saker: ditt förtroende och att resultatet går att förutse och håller över tiden. Förtroendet vinner vi genom att vi planerar och utför behandlingen i nära samverkan med dig. Det är viktigt för oss att du vet vad som ska göras och varför. Att ”förstå” är första steget. För att uppnå ett bra och hållbart resultat bygger vår arbetsmetod på grundlig analys, specifik diagnos, genomtänkt planering och strukturerat utförande. Ingenting lämnas åt slumpen. När vi lägger upp terapiplanen vet vi redan hur slutresultatet ska se ut. Nästa är att vi visar och presenterar det för dig. Tack vare vårt arbetssätt blir slutresultatet aldrig en överraskning.

före

Utgångssituationen


Hur går det till rent praktiskt att förutse slutresultatet?

När vi har en samlad bild av utseende och funktion av ditt bett tar vi avtryck och gör gipsmodeller. Utifrån modellen och de bilder vi tagit planerar vi förändringarna ur estetiskt och funktionellt perspektiv. Både tandläkaren och tandteknikern har specifik kompetens inom ”smile design” (skapa nytt leende). På gipsmodellerna bygger vi upp tändernas form och storlek i vax.

Gipsmodell enligt avtryck av dina tänder. Markeringar på modellen.

vax

Uppvaxning av önskade former

LU 2-efter

Tandläkaren bygger upp tändernas nya form i munnen enligt uppvaxningen på gipsmodellen. Riktigt hantverk! Patienten provar provisoriet i några veckor: utseende, funktion och fonetik testas. Eventuella små justeringar tills patienten är nöjd. Patienten får med hem en ny fotoserie av ansiktet med leende – nu med provisoriet. Nytt avtryck av godkända provisoriet skickas till tandtekniska labbet.

LU 4-efter

Framställning av definitiva tänder: exakta kopia av utprovade provisoriet, men nu av högkvalitativt material (porslin, keramik). Färgen anpassas till det naturliga – inga naturliga tänder är enfärgade och kritvita, inte heller våra ersättningar. Observera sambandet mellan provisoriet och slutresultatet.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *