Estetisk tandvård

Estetisk tandvård innebär att återskapa ett naturligt leende.
Termen estetisk (kosmetisk) tandvård handlar på vår klinik om att ge dig ett leende du är trygg med.
Våra behandlingar:
• blekning
• skalfasader
• tandfärgade lagningar
• porslinskronor
• porslinsbroar
• kompositbehandlingar

Estetisk tandvård är för oss en kombination av vetenskap och mästerligt hantverk. Varje behandling är unik, för varje patient har sitt eget personliga leende. Leendet ska vara naturligt vackert, det ska avspegla din personlighet, och framför allt ska det utgå från ett funktionellt bett. Vår utgångspunkt är inte enbart ett för ögat perfekt resultat utan också ett felfritt fungerande bett. Kunskapen om estetisk tandvård kombinerar vi med kunskapen om hur bettet fungerar. På så sätt  kan du få ett perfekt fungerade, friskt leende som håller över tiden.

Vår målsättning är att ditt nya leende ska vara i harmoni – tändernas form, färg, storlek och ditt ansikte är en helhet. Ett attraktivt leende är viktigt för de flesta. Det påverkar ditt självförtroende och dina relationer – det är därför lätt att förstå att en korrekt utförd kosmetisk/estetisk tandvård kan förändra ditt liv.

Skalfasader

Ultratunna skalfasader av porslin ger långvarig korrektion av estetiska problem på framtänder som färg, form, storlek och små felställningar. Tjockleken på fasaden är 0,3-0,5 mm.

Att använda skalfasader är en restaurativ teknik med mycket god estetisk och funktionell långtidsprognos. De perfekta fasaderna ger oslagbart estetiskt resultat, det ser helt naturliga ut eftersom de har en perfekt biologisk adaptation mot tandköttet. Du får ett nytt attraktiv leende som håller över tiden. De missfärgas heller inte över tiden av kaffe, te, rödvin eller tobak.
Vi har 18 års erfarenhet av terapi med skalfasader med egen dokumentation, som du kan du se i våra bildgallerier.

Exempel på skalfasad utförd av Mark Evetovics med team, tandläkare i Lund

Slitna framtänder förbättras med skalfasader
Patienten, en ung kvinna önskade sig ett naturligt fint leende. Efter tandblekningen fick vi fram tändernas naturliga färg och därefter korrigerade vi fyra framtänder med skalfasader. Som resultatet förbättrades framtändernas färg, form och storlek. Härmed räddade vi tänderna från vidare slitage.

Porslinskronor och porslinsbroar, helkeramiska utan metall

När tänder är skadade genom tidigare lagningar, slitage eller rotfyllningar då är helporslinskronor det som behövs för att uppnå maximal styrka och estetik. Vid tandluckor går det även att göra broar helt av porslin utan de svarta metallkanter som annars uppstår. Porslinsbroar har en utmärkt biologisk adaptation mot tandköttet.

Porslinskronor och porslinsbro utförd av Mark Evetovics med team, tandläkare i Lund

Slitet bett, skador och karies
Patienten som vände sig till oss hade ett mycket slitet bett. Tänderna var missfärgade, frakturerade både i emalj och fyllningar. Det fanns tandluckor och karies. Här krävdes en omfattande munrehabilitering. Vi kombinerade helkeramiska kronor, broar och skalfasader. Resultatet vittnar om avancerad, högkvalitativ tandvårdskunskap – både för funktion samt estetik.

Kompositlagningar

Komposit är ett naturtroget plastmaterial som kan användas för att bygga på tänder, till exempel framtänder eller lagningar som har skador. Påbyggnad av tänder med moderna kompositer och rätt teknik innebär minimalinvasiv skonsam terapi utan någon påverkan på den ursprungliga tandsubstansen. Med komposit kan vi återskapa, korrigera färg, form och storlek på tänder eller byta ut gamla lagningar. Utförandet av kompositlagningar har mycket bra långtidsprognos på tuggtänder om lagningarna inte överskrider mer än 50% av tandens yta.

Kompositlagningar utförda av Mark Evetovics med team, tandläkare i Lund